Print verzija Posalji prijatelju Dodaj u Favorite
Home Page
Univerzitet
Institucije
Fakulteti
Foto galerija
Linkovi
Novosti
Oglasna tabla
Pročitaj MAIL

Registar zbornika radova

Registar.docx (42,11 KB)


BH Telecom
Službena posjeta muftije mostarskog Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru
Objavljeno: 5. maj 2018. | Kategorija: Aktuelnosti | Pogledano: 600 puta
U petak, 4. maja 2018. godine, mostarski muftija mr. Salem-ef. Dedovića sa saradnicima boravio je u službenoj posjeti Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru. Tom prilikom muftiju je ugostio i poželio dobrodošlicu novoizabrani rektor Univerziteta prof. dr. Elvir Zlomušica. Sastanku su također prisustvovali i predsjednica upravnog odbora Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru prof. dr. Azra Špago, prorektor za naučno-nastavna pitanja prof. dr. Senad Rahimić, prorektor za nauku i naučno-istraživački rad doc. dr. Denis Mušić i prorektor za međunarodnu saradnju prof. dr. Maja Kazazić.

Muftija je na početku razgovora uputio iskrene čestitke prof. dr. Elviru Zlomušici na izboru i imenovanju na funkciju rektora i poželio mu uspjeh u radu. Govorio je i o važnosti Univerziteta "Džemal Bijedić” u sveukupnim društvenim procesima i kretanjima.

Rektor Zlomušica i njegovi saradnici upoznali su muftiju o značajnim infrastrukturnim i drugim projektima koji se realizuju na Univerzitetu "Džemal Bijedić”. Istaknuto je da se pokreću novi studijski programi za koje srednjoškolci već pokazuju veliko zanimanje, te da studenti Univerziteta "Džemal Bijedić” posjeduju zavidan nivo znanja i da je kod studenata vidljiva želja za stjecanjem novih znanja.

Naglašeno je da, zahvaljujući dobroj saradnji sa drugim univerzitetima u okviru Erasmus+ programa, studenti, nastavno i administrativno osoblje Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru imaju mogućnost stjecati nova znanja i vještine u brojnim evropskim sredinama.

Tokom razgovora naglašen je značaj i vrijednost međusobne saradnje Univerziteta „Džemal Bijedić" i Muftijstva mostarskog, pri čemu je istaknuto da značajan broj diplomanata Karađoz-begove medrese svoje školovanje nastavlja upravo na Univerzitetu "Džema Bijedić”.

Spomenut je i vrijedan projekat zajedničke saradnje koji se realizuje kroz smještaj studenata Univerziteta "Džemal Bijedić" u vakufskom studentskom hotelu Medžlisa Islamske zajednice Mostar.

Dogovoreno je da će se raditi na tome da saradnja u budućnosti bude još jača i snažnija. 

 
eduroam