Print verzija Posalji prijatelju Dodaj u Favorite
Home Page
Univerzitet
Institucije
Fakulteti
Foto galerija
Linkovi
Novosti
Oglasna tabla
Pročitaj MAIL

Registar zbornika radova

Registar.docx (40,34 KB)


BH Telecom
Prezentacija izdavačke djelatnosti Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru
Objavljeno: 19. feb 2018. | Kategorija: Aktuelnosti | Pogledano: 797 puta
Povodom obilježavanja 41. godišnjice Univerziteta „Džemal Bijedić" u Mostaru u Univerzitetskoj biblioteci upriličena je prezentacija izdavačke djelatnosti za 2017. godinu. Izdavačku djelatnost prezentirali su prodekani za naučno-istraživački rad fakulteta, a prisutnima se obratio i prof. dr. Elvir Zlomušica, prorektor za naučno-istraživački rad, istakavši da je na Univerzitetu u 2017. godini objavljeno 10 monografskih i 9 serijskih publikacija. 
2017. godina je bila jubilarna, četrdeseta, za Univerzitet, te je ovom prilikom prezentirana monografija pod nazivom 40 godina Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru. 
Prošla godina je bila jubilarna, dvadeseta, i za Fakultet informacijskih tehnologija. Prvi put u javnosti prezentirana je i monografija 20 godina Fakulteta informacijskih tehnologija, a promocija monografije se očekuje uskoro. Također, Fakultet informacijskih tehnologija je prezentirao i publikaciju Upravljanje softverskim programima Murata Praše, Emine Junuz i Indire Hamulić.
Agromediteranski fakultet je u svom izdanju objavio četiri monografske publikacije: Smilje Ahmeda Džubura, Sobno bilje Elme Temim i Borisa Dobrića, Osnove hemije tla Alme Leto i Osnove voćarstva sa praktikumom Jasmine Aliman.
Na Ekonomskom fakultetu objavljena je publikacija Poslovni ciklusi i struktura kapitala preduzeća : (statistički aspekti, ključni faktori i međusobni odnosi) Aide Brkan-Vejzović i Azre Bajramović, časopis Zbornik radova i Zbornik sažetaka sa Druge međunarodne konferencije pod nazivom 'Pravni i ekonomski aspekti procesa integracija Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju'.
Fakultet humanističkih nauka u 2017. godini objavio je Zbornik radova sa Naučnog skupa 'Slovo o Hamzi Humi' i časopis Istraživanja.
Na Nastavničkom fakultetu objavljena je publikacija Pretilost i posturalni status djece osnovnoškolskog uzrasta u Gradu Mostaru Ekrema Čolakhodžića i saradnika, serijske publikacije Educa i Sportski logos, te Zbornik sažetaka sa Prve međunarodne konferencije o obrazovanju.
Na Pravnom fakultetu u 2017. godini objavljen je časopis Revija za pravo i ekonomiju, Zbornik radova Dani porodičnog prava i prvi broj Godišnjaka Pravnog fakulteta.
Videoprezentacija publikacija izdatih u 2017. godini može se pogledati na fb-stranici Univerzitetske biblioteke.

 
eduroam