Print verzija Posalji prijatelju Dodaj u Favorite
Home Page
Univerzitet
Institucije
Fakulteti
Foto galerija
Linkovi
Novosti
Oglasna tabla
Pročitaj MAIL

Registar zbornika radova

Registar.docx (41,55 KB)


BH Telecom
Posjeta predstavnika Univerziteta u Heilbronnu
Objavljeno: 6. jul 2018. | Kategorija: Aktuelnosti | Pogledano: 484 puta
U četvrtak 5. jula je u posjeti Univerzitetu „Džemal Bijedić" u Mostaru boravila prof. dr. Lauren Ugur, profesorica međunarodnog turističkog menadžmenta sa Univerziteta u Heilbronnu, Njemačka. Posjeta je dogovorena u okviru projektnih monitoring aktivnosti na Erasmus+projektu CULTURWB u čijoj provedbi učestvuje i naš Univerzitet. 
Profesorica Ugur je razgovarala sa predstavnicima univerzitetskog tima zaduženog za CulturWB projekt o dosadašnjim aktivnostima na projektu sa posebnim osvrtom na program cjeloživotnog učenja (LLL) i master program. Članovi projektnog tima su gošću informisali o provedbi LLL programa cjeloživotnog učenja iz kulturnog turizma koji je održan na Ekonomskom fakultetu početkom ove godine i planovima za naredni krug programa te o koracima u usvajanju novog master programa iz menadžmenta u kulturnom turizmu i očekivanjjima koja imaju od tih programa. 
U sklopu posjete profesorica Ugur je sa polaznicima LLL programa razgovarala o njihovim iskustvima na ovom programu. 
Sa prorektoricom za međunarodnu saradnju, prof. dr. Majom Kazazić, razgovarala je o institucionalnoj podršci ovakvim programima.
Prof. Ugur je nakon održanih sastanaka istakla pozitivne ocjene i iskustva polaznika LLL programa i izrazila zadovoljstvo načinom na koji se aktivnosti u okviru projekta CulturWB  odvijaju na Univerzitetu „Džemal Bijedić" u Mostaru. 


 
eduroam