Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content
Zbornik radova „Džemal Bijedić – 100 godina od rođenja i 40 godina od smrti“

Promocija Zbornika radova „Džemal Bijedić – 100 godina od rođenja i 40 godina od smrti“

U petak, 15. 2. 2019. godine, promocijom Zbornika radova „Džemal Bijedić – 100 godina od rođenja i 40 godina od smrti“ okončan je desetodnevni svečani program obilježavanja 42. godišnjice postojanja i rada Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Promocija je održana u prostorijama Pravnog fakulteta, a promotori Zbornika bili su prof. dr. Husnija Kamberović, redovni profesor na Odsjeku za historiju Univerziteta u Sarajevu, i prof. emeritus Mirko Pejanović, akademik, uz moderiranje više asistentice na Fakultetu humanističkih nauka Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, MA Fatime Trbonja.

Zbornik radova „Džemal Bijedić – 100 godina od rođenja i 40 godina od smrti“ nastao je kao rezultat rada istoimenog međunarodnog naučnog skupa, kojeg su organizovali Fakultet humanističkih nauka Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru i Muzej Hercegovine Mostar 21. 4. 2017. godine. U radnom dijelu skupa učestvovali su, između ostalih, Husnija Kamberović, Raif Dizdarević, Mirko Pejanović, Hrvoje Klasić i drugi, a skup je podržalo Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke.

Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru srdačno zahvaljuje nastavnom i administrativnom osoblju, studenti(ca)ma i brojnim medijima i sugrađanima i sugrađankama na podršci i praćenju kako ovog, tako i prethodnih pet događaja u sklopu programa obilježavanja 42. godišnjice postojanja i rada Univerziteta, čime smo zajedno odali počast radu Univerziteta, generacijama koje su učestvovale u njegovoj izgradnji, ali i ličnosti i djelu Džemala Bijedića po kojem je Univerzitet dobio ime.