Print verzija Posalji prijatelju Dodaj u Favorite
Home Page
Univerzitet
Institucije
Fakulteti
Foto galerija
Linkovi
Novosti
Oglasna tabla
Pročitaj MAIL

Registar zbornika radova

Registar.docx (42,11 KB)


BH Telecom
Mogućnost razmjene na Yildirim Beyazit Univerzitetu u Ankari
Objavljeno: 15. nov 2018. | Kategorija: Stipendije | Pogledano: 222 puta
Nominovati se mogu samo redovni studenti prvog ciklusa kao i stalno uposleno administrativno i stalno uposleno nastavno osoblje Univerziteta najmanje u zvanju docenta.  

Oblasti na koje se može aplicirati su IT, građevina, mašinstvo, pravo, ekonomija, jezici, historija, psihologija. 

Po ovom pozivu za nominacije studenti se ne mogu nominovati na oblast jezika. 

Prema inter-institucijskom ugovoru između Yildirim Beyazit Univerziteta u Ankari i Univerziteta „Džemal Bijedić" u Mostaru, kvota za studente je tri, dok je kvota za nastavno osoblje 1 i administrativno osoblje 1. Kvote su podložne promjenama u skladu sa budžetom koji se odobri univerzitetu koordinatoru.

Korisni linkovi: www.ybu.edu.tr  i http://ybu.edu.tr/international/

Svi zainteresovani koji žele da ostvare razmjenu na Yildirim Beyazit Univerzitetu u Ankari treba da se jave u Kancelariju za međunarodnu saradnju na international@unmo.ba mailom namjere. 

Mail namjere za studente uključuje sljedeće dokumente: pismo motivacije (na engleskom jeziku), potvrda o prosjeku, dokaz o znanju engleskog jezika, prijedlog ugovora o učenju, sken pasoša i Europass CV (na engleskom jeziku).

Mail namjere za nastavno uključuje sljedeće dokumente: plan aktivnosti, pismo motivacije (na angleskom jeziku) dokaz o poznavanju engleskog jezika i Europass CV (na engleskom jeziku)

Nominacije studenta koji su tek upisali jedan od fakulteta Univerziteta, apsolvenata i imatrikulanata neće biti uzimane u obzir. 

Svi dokumenti se šalju elektronskim putem u PDf formatu do 01.12.2018.

 
eduroam