Print verzija Posalji prijatelju Dodaj u Favorite
Home Page
Univerzitet
Institucije
Fakulteti
Foto galerija
Linkovi
Novosti
Oglasna tabla
Pročitaj MAIL

Registar zbornika radova

Registar.docx (42,11 KB)


BH Telecom
Mogućnost razmjene na Nova Univerzitetu u Lisabonu, Portugal
Objavljeno: 25. okt 2018. | Kategorija: Stipendije | Pogledano: 346 puta
Nominovati se mogu samo redovni studenti prvog i drugog ciklusa Univerziteta „Džemal Bijedić" u Mostaru. 

Oblasti na koje se može aplicirati su humanističke nauke, društvene nauke, novinarstvo, prirodne nauke, matematika i statistika, IT, hemijski inžinjering, tehnologija zaštite okoliša, mašistvo, elektroenergetika - studenti prvog i drugog ciklusa.

Prema inter-institucijskom ugovoru između Nova Univerziteta u Lisabonu i Univerziteta „Džemal Bijedić" u Mostaru, kvota za studente je dva. Kvote su podložne promjenama u skladu sa budžetom koji se odobri univerzitetu koordinatoru.

Korisni linkovi: http://icm2017.unl.pt/courses i www.unl.pt

Svi zainteresovani studenti koji žele da ostvare razmjenu na Nova Univerzitet u Lisabonu treba da se jave u Kancelariju za međunarodnu saradnju na international@unmo.ba mailom namjere. 

Mail namjere za studente uključuje sljedeće dokumente: pismo motivacije (na engleskom jeziku), potvrda o prosjeku, dokaz o znanju engleskog jezika, prijedlog ugovora o učenju, sken pasoša i Europass CV (na engleskom jeziku).

Nominacije studenta koji su tek upisali jedan od fakulteta Univerziteta, apsolvenata i imatrikulanata neće biti uzimane u obzir. 

Svi dokumenti se šalju elektronskim putem u PDf formatu do 01.11.2018.

 
eduroam