Print verzija Posalji prijatelju Dodaj u Favorite
Home Page
Univerzitet
Institucije
Fakulteti
Foto galerija
Linkovi
Novosti
Oglasna tabla
Pročitaj MAIL

Registar zbornika radova

Registar.docx (41,55 KB)


BH Telecom
FMON: Javni poziv za podršku projektima iz oblasti obrazovanja i nauke u 2018.
Objavljeno: 5. apr 2018. | Kategorija: Aktuelnosti | Pogledano: 954 puta
Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke raspisalo je Javni poziv za finansiranje/sufinansiranje programa iz oblasti obrazovanja i nauke za 2018. godinu: 

-program i projekti iz oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja (http://www.fmon.gov.ba/Konkurs/Index/79
-program i projekti iz oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda (http://www.fmon.gov.ba/Konkurs/Index/80
-program i projekti iz oblasti nauke od značaja za Federaciju Bosne i Hercegovine (http://www.fmon.gov.ba/Konkurs/Index/81

Zahtjev za finansiranje/sufinansiranje projekata popunjava se na odgovarajućem obrascu, koji je moguće preuzeti sa web stranice Ministarstva. Uz popunjen obrazac zahtjeva podnosilac zahtjeva/projekta  dužan je priložiti i svu neophodnu dokumentaciju navedenu u tekstu Javnog poziva, posebno za svaki program.            

Zahtjev sa svim prilozima treba poslati na adresu: Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, dr. Ante Starčevića bb, 88000 Mostar, s obaveznom napomenom: za Javni poziv.                          

Krajnji rok za dostavljanje zahtjeva je 25.4.2018. godine. 

Zahtjev uz koji nije dostavljena sva tražena dokumentacija kao i zahtjev koji nije dostavljen u propisanom roku  neće biti razmatran.

Korisnici sredstava (obrazovne, naučne i druge ustanove i pojedinci nosioci projekta) koji za dodijeljena sredstva u prethodnom periodu ovom Ministarstvu nisu dostavili Izvještaj o namjenskom utrošku sredstava ili u dostavljenom Izvještaju nisu pravdali cjelokupna dobivena sredstva, isti su dužni dostaviti  najkasnije do roka određenog za dostavljanje zahtjeva. U protivnom njihov zahtjev na ovaj Javni poziv neće biti razmatrane, a Ministarstvo će  biti prisiljeno da putem nadležnih organa poduzme odgovarajuće mjere u skladu sa zakonom,  u  cilju zaštite i namjenskog utroška  dodijeljenih javnih sredstava. Evidencija korisnika sredstava koji nisu dostavili  izvještaj o namjenskom utrošku sredstava  je objavljena  na web stranici Ministarstva.

Sredstva za finansiranje/sufinansiranje programa i projekata dodjeljivat će se u skladu sa Odlukom o usvajanju programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava  tekućih transfera utvrđenih Budžetom  Federacije Bosne i Hercegovine za 2018. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke („Službene novine Federacije BiH", broj  23/18).

Kontakt osobe za dodatne informacije u FMON
-Za projekte iz oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja: Edina Pezo, broj telefona:  036 355 722 i Đenana Gološ, broj telefona:  036 355 743
-Za projekte iz oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda: Mario Markotić, broj telefona: 036 355 745 
-Za projekte iz oblasti nauke od značaja za Federaciju: Damir Ravlić, broj telefona: 036 355 719 i Mladen Prusina, broj telefona:  036 355 740
 

 
eduroam