Studenstko savjetovalište Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru
Objavljeno: 29. sep 2014. | Kategorija: Bez kategorije | Pogledano: 1615 puta
Nakon ukazivanja potrebe za pružanjem savjetodavnih usluga na Univerzitetu „Džemal Bijedić" u Mostaru, Udruženje mladih psihologa, u saradnji sa Unijom studenata Univerziteta ''Džemal Bijedić'' i Kancelarijom za podršku studentima s posebnim potrebama, otvara Studentsko savjetovalište. 

Studentsko savjetovalište nudi studentima svih studijskih usmjerenja i godina mogućnost besplatne psihološke podrške kroz individualno i grupno savjetovanje.

Psihološka podrška studentima dokazano doprinosi postizanju boljih akademskih uspjeha i unapređenju kvalitete života
Razdoblje studiranja vjerojatno je jedno od najljepših razdoblja u životu mlade osobe. Istovremeno je i jedno od najstresnijih razdoblja u kojem definiramo smjer u kojem će se odvijati naš profesionalni život, postajemo sve samostalniji i učimo se kako izaći na kraj sa svim obavezama i promjenama. 

Ako želite unaprijediti svoje iskustvo studiranja, te želite unaprijediti svoje prezentacijske vještine, želite naučiti kako se adekvatno ponašati u konfliktim situacijama, motivisati se na efikasnije učenje, te sve to raditi s manje stresa i većom kontrolom nad obavezama, onda očekujemo vašu prijavu na jedan od tematskih treninga za lični i profesionalni rast i razvoj koje Savjetovalište nudi:
  • Prezentacijske vještine;
  • Osnaživanje kroz upravljanje konfliktima;
  • Tehnike za motivaciju u učenju "Nauči učiti";
  • Suočavanje sa stresom i upravljanje vremenom
 
Ako grupne iskustvene radionice nisu prava opcija za vas, možete se prijaviti i za individualni rad s psihologom za podršku u rješavanju akademskih, emocionalnih, međuljudskih i drugih problema.

Prijava za individualno savjetovanje:
potrebno je da dođete u prostorije Udruženja mladih psihologa (prostorije Unije studenta) svaki radni dan od 8:00 do 16:00 ili da se javite na e-mail: umpsihologa@gmail.com.

Uskoro više informacija za prijave za tematske treninge.

Dobrodošli!!

Studentsko savjetovalište radi u okviru projekta "Studenstko savjetovalište Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru", koji se realizuje uz podršku Fondacije Light for the World iz Austrije, Austrijske razvojne agencije, Fondacije Medicor iz Lihtenštajna i Fondacije Mozaik.


 

O nama

Vizija
Jednakost kroz različitosti (All different – all equal)

Misija
Potpuna integracija studenata s posebnim potrebama u sistem visokog obrazovanja na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru

O projektu

Ured za podršku studentima s posebnim potrebama nastao je u okviru Tempus projekta "Jednake mogućnosti za studente s posebnim potrebama u visokom obrazovanju" (EQOPP) (2011-2014).

 Facebook