Print verzija Posalji prijatelju Dodaj u Favorite
Home Page
Univerzitet
Institucije
Fakulteti
Foto galerija
Linkovi
Novosti
Oglasna tabla
Pročitaj MAIL

Registar zbornika radova

Registar.docx (42,11 KB)


BH Telecom
Donacija knjiga Fondacije/Zaklade Kemal Bakaršić
Objavljeno: 31. aug 2018. | Kategorija: Aktuelnosti | Pogledano: 304 puta
Fondacija/Zaklada Kemal Bakaršić, uz pomoć donatora iz SAD-a, od 2014. godine organizira dodjelu donacija knjiga za obnovu bibliotečkog fonda bibliotekama u Bosni i Hercegovini. Na temelju Odluke Upravnog odbra Fondacije/Zaklade Kemal Bakaršić o rasporedu sredstava donacije za 2017. godinu, donaciju u iznosu 2.100,00 US $ dobila je, uz Biblioteku Historijskog muzeja u Sarajevu i Biblioteku Memorijalnog centra Srebrenica Potočari i  Univerzitetska biblioteka Univerziteta „Džemal Bijedić" u Mostaru. 

Fondacija je, kao i do sada, nabavku novih naslova izvršila isključivo od bosanskohercegovačkih izdavača. U realiziranju ovog projekta uzele su učešće sljedeće izdavačke kuće: Connectum Sarajevo, Naklada Mate Neum, TKD Šahinpašić  Sarajevo, University Press Sarajevo i Vrijeme Zenica.
 
Dodjela doniranih knjiga obavljena je u četvrtak  30.08.2018. godine u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine, u prisustvu članova Upravnog odbora Fondacije/Zaklade Kemal Bakaršić, direktora izdavačkih kuća koje su učestvovale u ovom projektu i predstavnika biblioteka.

Bibliotečki fond Univerzitetske biblioteke Univerziteta „Džemal Bijedić" u Mostaru, zahvaljujući ovoj donaciji, bogatiji je za oko stotinu novih naslova. Ovim putem izražavamo zahvalnost Fondaciji/Zakladi Kemal Bakaršić na vrijednoj donaciji, posebno jer se radi o naslovima koje Univerzitetska biblioteka nije imala u svom knjižnom fondu.
 
Knjiga nema moć, ali ima snagu. Ona ne vlada, ali oblikuje.
Dževad Karahasan

Donacija slika.jpg
(577,78 KB)

 
eduroam