Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Poziv - Javno predavanje direktora KAS u BiH, 28. 5. 2019.

Posebno je zadovoljstvo obavijestiti vas da će g. Sven Petke, direktor Konrad Adenauer Fondacije u BiH, službeno posjetiti Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru!

U utorak, 28. 5. 2019. godine u 12:30 h u Amfiteatru Fakulteta humanističkih nauka, g. Petke održat će predavanje za student(ic)e, zaposlenike/ce Univerziteta i zainteresovanu javnost o temi "EU nakon parlamentarnih izbora 2019. godine". Nakon javnog predavanja, planiran je i razgovor sa uvaženim predavačem. Prijevod je obezbijeđen.

Gospodin Sven Petke je, prije nego je stupio na dužnost direktora Fondacije Konrad Adenauer, predstavništva u BiH početkom februara ove godine, devetnaest godina bio zastupnik u Pokrajinskom parlamentu Brandenburga.

Predstavništvo Fondacije Konrad Adenauer u Bosni i Hercegovini otvoreno je u februaru 1997. godine, kao dio mreže od 70 ureda sa preko 120 dugoročnih projekata širom svijeta.
Fondacija Konrad Adenauer podržava demokratski razvoj političkih partija, približavanje Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji, pomirenje i razumijevanje etničkih grupa i vjerskih zajednica, te mlade u politici, privredi, nauci i teologiji (kroz stipendije i druge aktivnosti u korist mladih). Sloboda, pravda i solidarnost su vodeći principi u djelovanju Fondacije Konrad Adenauer (KAS).

Radujemo se vašem dolasku!

*Informacije o javnom predavanju dostupne su i na Facebook stranici Univerziteta i Facebook događaju.