Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content
Ekonomski fakultet - Takmičenje u biznis planiranju, 17.1.2019.

Proglašene najbolje studentske biznis ideje

U četvrtak, 17.1.2019. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru održano je tradicionalno "Takmičenje u biznis planiranju".

U okviru predmeta "Osnovi poslovnog menadžmenta", studenti/ce III godine razrađuju biznis ideje, primjenjuju različite metodologije, unapređuju postojeće i razvijaju nove vještine i sposobnosti, čime se prate evropski trendovi poticanja preduzetništva među mladima.

Na takmičenju je svoje biznis ideje, pod mentorstvom doc. dr. Irme Dedić, ove godine predstavilo čak dvanaest timova i to pred cijenjenom stručnom komisijom u sastavu:

  • Ispred Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta - Izedin Kurtović, pomoćnik ministra za obrt
  • Ispred ministarstva privrede HNK - pomoćnik ministra za poduzetništvo i obrt Marin Ćorić i pomoćnik ministra za razvoj Maid Ljubović
  • Direktor Impakt inkubatora Fondacije Mozaik Vladimir Marić
  • Osnivačica Apriori BH agencije za profesionalno usavršavanje kroz seminare, radionice i druge edukacijske sadržaje i event managment sa sjedištem u Mostaru te voditeljica projekta BUDI TU zajednice aktivnih roditelja Josipa Terzić Rezić
  • Ispred Asocijacije za regionalni ekonomski razvoj Hercegovine (REDAH) - Admir Logo, voditelj Odjela operacije
  • Ispred Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar - direktorica centra usluga Alisa Gekić

Pred komisiju je stavljen izuzetno težak zadatak, ali odlučeno je da će treće mjesto pripasti timu koji je kreirao biznis plan pod nazivom Happy Land.
Drugo mjesto podijelila su dva tima čiji su biznis planovi nosili nazive Sighter i Biser.
Prema mišljenju žirija, najkvalitetniji projekt imao je tim studenata koji su kreirali biznis plan pod nazivom HNC Company.

Čestitamo studenti(ca)ma i mentorici koji su dokazali da se uz pomoć i zalaganja nastavnog osoblja i studenata mogu postići veliki uspjesi i da se na ovom Fakultetu zaista profiliraju sposobni kadrovi.

S nestrpljenjem čekamo naredni korak ovih kreativnih studenata na putu ka realizaciji njihovih ideja i želimo im puno sreće!