Print verzija Posalji prijatelju Dodaj u Favorite
Home Page
Univerzitet
Institucije
Fakulteti
Foto galerija
Linkovi
Novosti
Oglasna tabla
Pročitaj MAIL

Registar zbornika radova

Registar.docx (42,11 KB)


BH Telecom
Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru na prvom Salonu akademske knjige
Objavljeno: 24. sep 2018. | Kategorija: Aktuelnosti | Pogledano: 217 puta
U Mostaru je od 17. do 22. septembra 2018. godine održan prvi Salon akademske knjige na kojem je izložena bogata izdavačka djelatnost Univerziteta „Džemal Bijedić". Univerzitetska biblioteka Univerziteta „Džemal Bijedić" u Mostaru je tokom trajanja Salona izložila izdanja Univerziteta, koja su objavljena u posljednjih pet godina.
U okviru Salona održan je i veliki broj prezentacija i promocija akademskih izdanja. Tom prilikom prezentirana je izdavačka djelatnost Univerziteta „Džemal Bijedić" u Mostaru od 2014. do 2018. godine. Istaknuto je da je prva monografska publikacija, pod nazivom Opšta istorija srednjeg veka autora Fuada Slipičevića, izdata 1969. godine, a prva serijska publikacija, pod nazivom Zbornik radova – Nastavnika i saradnika Mašinskog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić" u Mostaru, 1974. godine. 
Fakultet humanističkih nauka promovirao je časopis Istraživanja, te zbornike radova sa međunarodnih naučnih skupova: Slovo o Maku, Slovo o Hamzi Humi i Slovo o Aleksi Šantiću, A.B. Šimiću i Zuku Džumhuru. 
Također, Nastavnički fakultet je promovirao vlastita izdanja iz 2017. godine, kao i časopis Educa, koji se objavljuje od 2008. godine i časopis Sportski logos, koji se objavljuje od 2002. godine.
Univerzitetska biblioteka Univerziteta „Džemal Bijedić" u Mostaru bila je koordinator između organizatora i učesnika sa Univerziteta.


 
eduroam