Print verzija Posalji prijatelju Dodaj u Favorite
Home Page
Univerzitet
Institucije
Fakulteti
Foto galerija
Linkovi
Novosti
Oglasna tabla
Pročitaj MAIL

Registar zbornika radova

Registar.docx (42,11 KB)


BH Telecom
Predstavnici Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru posjetili Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK
Objavljeno: 9. maj 2018. | Kategorija: Aktuelnosti | Pogledano: 547 puta

U ponedjeljak 7. juna predstavnici Univerziteta „Džemal Bijedić" u Mostaru, predvođeni prorektorom za nastavu prof. dr. Senadom Rahimićem boravili su u Bosansko-podrinjskom kantonu u Goraždu.

Ovom prilikom održan je sastanak u Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport na kojem je s resornim ministrom Damirom Žugom razgovarano o aktivnostima realizovanim u okviru ove posjete.

Istaknuto je da je jedan od ciljeva posjete delegacije mostarskog univerziteta, u kojoj su bili i profesori Alisa Hadžiabulić, Goran Ćurić i Adi Palić, bila prezentacija Univerziteta učenicima Srednje tehničke škole „Hasib Hadžović" i Srednje mješovite škole „Enver Pozderović", a ministar Damir Žuga također je upoznat sa aktivnostima koje se realizuju u okviru dislocirane nastave Mašinskog fakulteta pri ovom univerzitetu.

Obje strane na sastanku su iskazale potvrdu dobre dugogodišnje saradnje koja je rezultirala obrazovanjem značajnog broja studenata iz Goražda na Univerzitetu „Džemal Bijedić" u Mostaru, te je izražena nada da će se ova saradnja nastaviti i u budućnosti.


 
eduroam